Det är numera en berömd liten story att man kunde få 5000 gånger pengarna på att Leicester City skulle vinna Premier League. Många så kallade experter tänkte att Leicester faktiskt skulle åka ur Premier League. Men så blev det alltså inte. Man gick och vann hela kalaset. Alla spelbolag som satt ut stora odds fick uppenbarligen känna sviterna av det. Det är alltid så när stora skrällar slår in att spelbolagen förlorar tokigt mycket pengar.

Eftersom spelbolagen förlorade mycket pengar på att Leicester vann Premier League så ville man inte göra om misstaget. Det vore ganska sjukt att lista Leicester som favorit inför säsongen. Det var det heller inget spelbolag som gjorde. Jag vill minnas att man fick omkring 25 gånger pengarna på att de skulle lyckas vinna två år i rad. Det lät lite väl snålt tyckte jag då, men okej man får köpa det tänkte jag.

Halvvägs in på säsongen har det gått illa för Leicester. De är inte så många poäng ovanför nedflyttningsstrecket. Det är kanske ingen omedelbar fara för nedflyttning. Ett par vinster i rad och så är man på övre halvan igen och kanske till och med kan knipa en plats i Europa League. Det krävs dock väldigt mycket för att det ska gå vägen. Men det är väl möjligt om man så säger.

Något som jag definitivt inte tror är möjligt är att Leicester går och vinner Premier League. Hur ska det gå till? Chelsea har för bövelen förstört säsongen genom att gå som en vinstmaskin. Snart är det väl till och med matematiskt omöjligt att Leicester går förbi dem. Men ändå så får man bara 375 gånger pengarna på att Leicester vinner Premier League. Det tycker jag är fullkomligt absurt.  Det är väl snarare nu som man skulle kunna ställa ut ett odds på 5000 gånger pengarna på att Leicester vinner? Så tänker i alla fall jag.